0-exterior-obres-calarosa-portada

PROJECTE CENTRE D’ART

El centre es desplega en espais i recursos per a la creació, experimentació i col·laboració artística. Residències artístiques, formacions monogràfiques, mostres, conferències i molt més.

L’hostal de Verges és un edifici projectat i construït per ser un lloc de parada i repòs. La seva estructura és regular i nítida. Hi predominen els espais comuns i que ocupen la centralitat en la geometria de cada planta. 

La seva rehabilitació manté la mateixa estructura perquè també respon a com nosaltres entenem un espai per a la pràctica artística.

En la primera fase, està previst refer la teulada i reforçar els forjats i condicionar els serveis per posar en marxa cuines i banys.

També, però, serà necessària una segona fase d’intervenció per preparar els estudis de residència, tallers i laboratori. Dotar els espais de treball de la suficient infraestructura per a un adequat desenvolupament dels projectes.

ESTUDIS – RESIDÈNCIES

A la primera planta habilitem quatre habitacions, tres de les quals poden ser compartides. La cuina i el menjador per a residents també es troben en aquest nivell, amb la biblioteca-estudi i una sala central. Els dos estudis del segon pis son més amplis, tenen serveis autònoms i comparteixen una gran terrassa.

Properament posarem en marxa un projecte de mecenatge per poder acabar la instal·lació dels serveis i la cuina per als residents. Volem oferir les primeres residències a la primavera-estiu del 2024.

LABORATORI DIGITAL

El laboratori digital ocuparà una de les sales de l’antic menjador de la fonda. Cal dotar-lo com un espai escènic, àgil i flexible per acollir experimentacions amb tecnologia de caràcter instal·latiu i/o performatiu.

La situació d’aquest espai al costat del vestíbul principal de l’edifici també pot facilitar presentar els processos de creació a un públic reduït si els artistes residents així ho consideren.

TALLER D’ESTAMPACIÓ

El taller d’estampació té els recursos fonamentals per a l’estampació en serigrafia i el volem ampliar a altres tècniques de gravat.

L’espai comú del taller s’ampliarà amb espai de treball per als artistes en residència o per als cursos monogràfics que s’hi oferiran.